Om oss


Caral Data AS leverer driftsløsninger og tjenester knyttet til IBM System i (iSeries eller AS/400). Velger du Caral Data som din samarbeidspartner får du tilgang til et av landets beste miljøer innenfor IBMs iSeries servere.Driftsløsninger/outsourcing 

 Vi leverer et komplett sett av driftstjenester for drift av løsninger basert på System i, iSeries og AS/400. Våre tjenester omfatter driftsberedskap, fjerndrift, utleie av datakraft og eventuell overtagelse av driftsfunksjoner gjennom outsourcing. Våre softwareløsninger omfatter vårt eget produkt OPRS, som ivaretar driftsautomatisering og overvåking av kritiske prosesser på din iSeries. Videre er vi forhandler av GSM Text som er en komplett løsning for overvåking av iSeries med varsling via SMS, og ikke minst Direct Monitor som er en abonnementsbasert løsning for en redudant overvåking av din iSeries, med varsling via SMS og/eller E-mail. Vi har god kompetanse på de fleste miljøer innenfor System i, enten det er en singleserver løsning, HA løsning med bruk av softwarespeiling og Mimix software, Vios og SAN baserte løsninger, backupløsninger basert på deduplisering og virtuelle tapemiljøer sammen med BRMS m.m.

Salg infrastruktur
Vi er spesialister i salg og implementering av IBM Power Systems hardware og softwareløsninger for IBM i (AS/400, iSeries), utført av konsulenter med mange års erfaring innen denne plattformen. Vi tar hånd om leveranser med implementering av infrastruktør løsninger for kunder med en rekke forskjellige ERP løsninger, eks. Movex/M3, IBS/ASW, Løsning1 etc. samt egenutviklede løsninger. Foruten de tradisjonelle IBM iSeries løsninger, så dekker vi områder som bruk av external storage, eks IBM Storwise V3700/V7000, for felles datalagring av både VMware og iSeries data til en meget sikker og rask løsning for en rimelig sum, samt også løsninger for felles backupløsninger for både VMware og IBM Power i til disk-system i stedet for tradisjonell løsning til tape. Via de-dupliseringsteknikker kan dette sendes automatisk ut av huset via Internett, slik at alle backupdata oppbevares sikkert utenfor huset. Og ønsker en kunde kjøp av datakraft, i stedet for å eie egne systemer, kan vi også tilby slike løsninger tilpasset det behov som en kunde måtte ha. 

Applikasjonsdrift og ASP
Som en del av vårt driftskonsept, tilbyr vi gjennom våre samarbeidspartnere, applikasjonsdrift på forretningskritiske ERP løsninger. I tillegg tilbys også ASP-løsninger på web- og kontorapplikasjoner i en felles avtale. 

Helpdesk
Bedrifter med behov for assistanse i eller utenom kontortiden, kan få tilgang til vår Helpdesk og våre konsulenter gjennom ulike supportavtaler. Disse kan omfatte tilgjengelighet 7/24/365 om nødvendig.

Konsulenttjenester
Bistand gis til ulike oppgraderinger av systemprogramvare, tuning, software installasjon, helsesjekker,oppdatering av PTF pakker, og sikkerhetsanalyser. Vi tilrettelegger for etablering av katastrofeløsninger, og gjennomfører restore-tester. Vi tilbyr fagkompetanse relatert til IBM i, iSeries - AS/400 innen bla. følgende områder:
Oppgradering av operativsystem
Installasjon av PTF'er
Helsesjekk - gjennomgang av server med tanke på ytelse, sikkerhet, automasjon, backup++
Sikkerhetsanalyser
Installasjon av nye iSeries, porte ditt gamle system over på nytt
Programmering (RPG og Synon)
Vurdering/Rådgiving ny hardware, konfigurering og pristilbud
Installasjon av DataDomain bokser ("Backup ut av huset"

   
Ta kontakt for mer informasjon/tilbud.