Bruker du WebSphere Application Server for Power System i eller iSeries?

I såfall bør du lese deg litt opp på hva som skjer med Websphere, og vi hjelper deg gjerne på veien.

Den nyeste versjonen av WebSphere Application Server eller WAS som den kalles, er nå V8.5, og ble lansert av IBM 15. juni 2012.

Det har siden den gang kommet en oppdatert versjon som heter V8.5.5, og som har mange nye funksjoner som gjør det attraktivt å oppgradere.

Vi skal ikke gå inn på alle detaljene som denne versjonen har, men du kan lese alt om den nye funksjonaliteten her.

Som en følge av lanseringen av V8.5 i fjor, har IBM besluttet å stoppe support av V6.1 og tidligere versjoner av WAS, med virkning fra 30.9.2013.  Dette er det viktig å være klar over, da det innebærer at det ikke blir gjort ytterligere oppdateringer eller feilrettinger til disse gamle versjonene.

Vårt standpunkt er klart, vi anbefaler ikke å kjøre på versjoner som ikke lenger støttes av IBM.

Vi vet at det fortsatt er V6.1 installasjoner der ute, og dersom du er en av de som har en gammel versjon, anbefaler vi sterkt at du planlegger og gjennomfører en overgang til V8.5.5 i nærmeste fremtid.

Dersom du ikke er sikker på hvilken versjon du kjører av WAS på din i-server, finnes det en kommando som du kan kjøre fra kommandolinjen: DSPSFWRSC. Kommandoen vil generere en liste over alle lisensierte programmer som du har på serveren, og viser b.l.a. versjonsnr.

Som en del av planleggingen, er det verdt å merke seg at det under oppdateringen må beregnes noe "nedetid". Videre må ingen Java prosesser være aktive mens oppgraderingen pågår, og i forbindelse med installasjon av "PTF-gruppe" for WAS 8.5, må systemet tas helt ned.

Vi bistår deg gjerne med vår kompetanse på området, så ta gjerne kontakt med oss Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi vil også kunne assistere med oppdateringer på gjeldende versjoner av i5/OS (Innlegg av PTF’er etc.), ta gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon.