Om oss

Caral Data AS leverer driftsløsninger og tjenester knyttet til plattformen IBM Power System i (tidl. iSeries eller AS/400). Velger du Caral Data som din samarbeidspartner, får du tilgang til et av landets beste fagmiljøer innenfor IBMs Power servere.

Driftsløsninger/outsourcing 
Vi leverer et komplett sett av driftstjenester for drift av løsninger basert på Power System i, iSeries og AS/400. Våre tjenester omfatter driftsberedskap, fjerndrift, utleie av datakraft og eventuell overtagelse av driftsfunksjoner gjennom outsourcing.

Våre programvareløsninger omfatter bl.a. vårt eget produkt OPRS, som ivaretar driftsautomatisering og overvåking av kritiske prosesser på din server. Produktet spiller sammen med andre produkter som muliggjør varsling av driftsavvik via SMS og/eller e-post.

Vi har god kompetanse på de fleste miljøer innenfor System i, enten det er en singleserver-løsning, HA-løsning med bruk av Mimix speilingsprogramvare, Vios og SAN baserte løsninger, backup-løsninger basert på deduplisering og virtuelle tapemiljøer sammen med BRMS m.m.

Salg infrastruktur
Vi er spesialister i salg og implementering av IBM Power Systems maskin- og programvare-løsninger for IBM Power i (iSeries, AS/400), utført av konsulenter med mange års erfaring innen denne plattformen. Vi tar hånd om leveranser med implementering av infrastruktur-løsninger for kunder med en rekke forskjellige ERP løsninger fra ulike programvare-leverandører.

Utover de tradisjonelle IBM Power løsningene dekker vi områder som bruk av ekstern lagring, eksempelvis IBM Storwise V5000/V7000. Vi tilbyr dessuten virtuelle diskbaserte backup-løsninger med dedupliserig/komprimering for lokal- og fjernlagring (backup-ut-av-huset) som alternativ til tradisjonell løsning til tape.

Det kan tilbys leie av datakraft som et alternativ til å eie egen datakraft, og som tilpasses det behov en måtte ha nå og fremover.

Applikasjonsdrift og ASP
Som en del av vårt driftskonsept, tilbyr vi gjennom våre samarbeidspartnere, applikasjonsdrift på forretningskritiske ERP løsninger. I tillegg tilbys også ASP-løsninger på web- og kontorapplikasjoner i en felles avtale.

Helpdesk
Bedrifter med behov for assistanse i eller utenom kontortiden, kan få tilgang til vår Helpdesk og våre konsulenter gjennom ulike supportavtaler. Disse kan omfatte ulike tilgjengelighetsbehov.

Konsulenttjenester
Bistand gis til ulike oppgraderinger av systemprogramvare, tuning, programvareinstallasjon, helsesjekker, oppdatering av PTF/TR pakker, og sikkerhetsanalyser. Vi tilrettelegger for etablering av katastrofeløsninger, og gjennomfører restore-tester. Vi tilbyr fagkompetanse relatert til Power i, iSeries og AS/400 innen bla. følgende områder:

  • Oppgradering av operativsystem
  • Installasjon av PTF/TR
  • Helsesjekk - gjennomgang av server med tanke på ytelse, sikkerhet, automasjon, backup++
  • Sikkerhetsanalyser
  • Installasjon av nye iSeries, migrere ditt gamle system over til nytt
  • Programmering (RPG og Synon)
  • Vurdering/Rådgiving ny maskinvare, konfigurering og pristilbud
  • Installasjon av DataDomain enheter ("Backup-ut-av-huset")

Ta kontakt for mer informasjon/tilbud.

Daglig leder: Bård Ringstad
Telefon: 92235863 e-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.